Sponsorluk Dosyası Nasıl Hazırlanır?

Sponsorluk Dosyası Örneği

Sponsorluk Dosyası Örneği

Anasponsor ekibi tarafından hazırlanan sponsorluk dosyası örneği, rehber niteliğinde, projelerden bağımsız olarak oluşturulmuştur. Sponsorluk dosyası rehberi incelendiğinde; kurumların en çok nelere dikkat ettikleri, hangi konular ile ilgilendikleri, dosyanın içerik detayları, dosyanın olması gereken teknik özellikleri gibi konular hakkında detaylı bilgiye sahip olabileceksiniz. Sponsorluk dosyası örneğini indirmek için görsele veya butona tıklayabilirsiniz.

Sponsorluk Dosyasının Teknik Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

  • Dosya; daha esnek tasarımlar yapabilmek için Word veya Powerpoint programları ile değil Adobe Illustrator gibi tasarım araçları ile tasarlanmalıdır.

 

  • Dosyalar .pptx veya .docx olarak değil PDF olarak kaydedilmelidir. Dosyanın farklı ekranlarda farklı olarak görüntülenmesinin önüne PDF formatı geçebilmektedir.

 

  • Dosyalar, dikey veya 4:3’lük oranlarda değil yatay A4 şekilde çalışılmalıdır. Bilgisayar ekranında görüntülenecek bir dosya için yatay formatta hazırlamak, okuyucunun tüm sayfaya hakim olmasını sağlar.

 

  • Dosyada okunaklı olan yazı tipleri tercih edilmeli, yazı dili kurumsal olmalı ve imla hatalarının olmamasına özen gösterilmelidir.

 

  • Dosyada 4 satır alt alta gelecek şekilde yazılar barınmamalıdır. Dosya içerisinde olabildiğince az yazı bulundurmak okunma oranını arttırmaktadır.

 

  • Dosya; ikonlar, grafikler, fotoğraflar ve görsellerle süslenmelidir. Amacına uygun olmayan bir içeriğin dosyada bulunmasına ihtiyaç yoktur.

 

  • Sponsorluk dosyasının sayfa sayısı 20’yi geçmemelidir. Proje hakkında çok fazla detay bilginin dosyada bulunmasına ihtiyaç yoktur. İlgilenen kurumlara alternatif dosyalar sunulabilir. Mümkünse 10 sayfalık bir özet dosya daha faydalıdır.

 

  • Sponsorluk dosyasının boyutu 5 mb‘yi geçmemelidir. Mail ortamında dosyanızı gönderirken bazı kurumların dosya boyut sınırlamasına takılmamak adına dosya boyutunu olabildiğince düşük tutmalısınız.

Sponsorluk Dosyası Neden Hazırlanır?

Projemize ait sponsorluk dosyasını projemizi anlatmak için değil,
sponsor olacak kurumların projemize dahil olarak neler kazanacaklarını, projenin onlara olan faydasını anlamaları için hazırlıyoruz.

Sponsorluk Dosyasında Olmaması Gerekenler

Kapakta Kurum Logosu
Yönetici Özeti – Önsöz Sayfası
Hakkınızda Kısmını Uzun Tutmak
Başkan veya Üst Düzey Yönetici Profilleri
“Neden Sponsor Olmalısınız” Sayfası
Logonuzla Görünürlük Sağlarım
Ayrı Sayfalarda Sponsorluk Kategorileri
Sponsorluk Bedelinin Olmaması
“Sosyal Sorumluluk Yanı Var” Demek
Gazete Kupürlerini Eklemek

 

Detaylı yazıyı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bizimle iletişime geçin, dosyanızı birlikte hazırlayalım!
“bilgi@anasponsor.com”